Новини

Україна

Zero Waste Event з Беа Джонсон

ProМусор

12 Травня 2018

345

Trigger

12 травня зустрілися засновниця світового руху життя без відходів Беа Джонсон і українські практики, які на власному досвіді знають, як діє “нуль відходів” з нашими умовами в країні.

Тетяна Євлоєва, Анастасія Ле Хак і Анастасія Мартиненко розповіли про свій досвід життя в стилі “Zero Waste”, подорожах і поділилися своїми лайфхаками.

Євгенія Аратовская розповіла, що відбувається на державному рівні і як громадські ініціативи просувають зміни.

Проект КОМПОЛ презентували себе і показали, як розвивався проект.

Вікторія Норенко міркувала на тему Zero Waste вб’є або відродить економіку, а також розповіла про проекти, які вела і веде, в тому числі, про утилізацію паперовий стаканчик зелений Птахом.

Маріанна Бойко говорила про те, як адаптувати Zero Waste до українських реалій.

Беа Джонсон, яка приїхала ближче до кінця заходу, презентувала свою книгу, а також розповіла про практичні рішеннях, ТОП-5 порад “Нуль відходів” і про початок світового Zero Waste руху.

Я зараз перебуваю в турі. 16 країн за 17 днів. Це дуже швидко, але я дійсно схвильована. Я б хотіла, щоб Zero Waste більше приділялося уваги. Є багато міст по всьому світу, які взяли європейську політику, але там не навчають, як запобігати утворенню відходів. І якщо ви хочете зменшити їх, ми повинні бути менш марнотратні. Моя першочергова мотивація це навколишнє середовище. Я читала деякі книги і дивилася документальні фільми, завдяки яким ми розуміли, що відбувається в світі. Це змусило нас задуматися про майбутнє. І це дає нам мотивацію. Ми прийняли такий стиль життя. Ми знайшли в ньому велика пригода. Сьогодні мова йде не про екологію, а про відкриття життя і про те, як нею насолоджуватися. Це життєвий досвід, а не те, що робить наше життя відмінною від інших людей.

ProМусор

ProМусор