Новини

Україна

Співпраця Tetra Pak та Veolia

ProМусор

21 Листопада 2018

1119

Trigger

Глобальний пакувальний гігант Tetra Pak об’єднав зусилля з відходами та ресурсами Veolia з метою переробити всі компоненти використаної тари напоїв, зібраних у Європейському Союзі до 2025 року.

Згідно Tetra Pak середня картонна упаковка містить близько 75% картону, 20% пластику та 5% алюмінієвої фольги. Волокна, відновлені в процесі переробки мають здоровий ринок. Вони перероблюються у високоякісну паперову масу для використання у промислових і споживчих товарах. Це не стосується суміші полімеру і алюмінію (PolyAl).

У межах нового партнерства, вилучену суміш PolyAl будуть обробляти на спеціальних об’єктах і перероблювати у сировину для застосування в пластиковій промисловості. Таким чином, загальна вартість використаних упаковок для напоїв, як очікується, подвоїться, що робить ланцюжок формування вартості для збору і переробки більш ефективним та життєздатним.

Партнерство “Тетра Пак” і “Веолія” розпочнеться в ЄС та розширюватиметься на більші ринки по всьому світу.
«Усі матеріали з упаковки для напоїв можуть бути повністю перероблені у щось нове і корисне,” пояснила Ліза Райден, директор переробки Тетра Пак.

«Наш підхід до утилізації включає в себе роботу з багатьма партнерами по ланцюжку формування вартості, так як ланцюг настільки міцний, як міцна його найслабша ланка. Завдання ЄС – досягти економії у масштабі та перетворити PolyAl у високоякісні вторинні матеріали “, – продовжувала вона.

ProМусор

ProМусор