Новини

Світ

Lego розробляє перші цеглинки, виготовлені з перероблених пластикових пляшок

ProМусор

24 Червня 2021

892

Trigger

Lego представила свої перші цеглинки, виготовлені з перероблених пластикових пляшок, і заявила, що сподівається включити ці деталі в набори протягом двох років.

Джерело інформації: The GuardianThe Guardian

Прототип цегли 4х2 виготовлений з ПЕТ-пластику з викинутих пляшок з добавками, щоб надати їм міцність стандартних деталей Lego, і є результатом трирічних експериментів із 250 варіаціями матеріалів.

В середньому кожна 1-літрова пластикова пляшка, яка використовується в процесі, забезпечує достатньо матеріалу для 10 цеглин Лего 4х2.

Процес буде випробовуватися та розвиватися далі, перш ніж виробник іграшок вирішить, чи переходити до пілотного етапу виробництва. Очікується, що наступна частина тестування займе щонайменше рік.

Lego налічує понад 150 людей, які працюють над тим, щоб зробити свою продукцію більш екологічно стійкою, і заявили, що впродовж трьох років інвестують до 400 млн доларів (286 млн фунтів стерлінгів) у досягнення цієї мети.

Виробник вже оголосив про плани вилучити одноразовий пластик із коробок, а з 2018 року виробляє деталі з біополіетилену (bio-PE), виготовлені з цукрового очерету. Ці деталі – це гнучкі деталі, такі як дерева, листя та аксесуари для статуеток.

ProМусор

ProМусор