Новини

Регіони

Екобус для збирання відпрацьованих ламп, батарейок і ртутних термометрів вийде на маршрут 1 червня

ProМусор

27 Травня 2021

713

Trigger

Про це сьогодні, 27 травня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Юрій Суярко.

Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Він нагадав, що ініціатива «Нам не до лампочки» реалізується спільно з громадською організацією «Добра воля», яка минулого року перемогла на міському конкурсі проєктів на бюджет участі (громадський бюджет). В рамках реалізації проєкту придбали екобус та 10 стаціонарних контейнерів.

Юрій Суярко зазначив, що два такі контейнери вже встановлені біля Шевченківської та Холодногірської районних адміністрацій, решта – найближчим часом з’явиться біля центрів надання адмінпослуг, у супермаркетах та на інших прохідних місцях. Для маршруту екобуса було обрано адреси, які не охоплюються стаціонарними пунктами приймання побутових небезпечних відходів.

Як повідомила автор проєкту, виконавчий директор ГО «Добра воля» Ксенія Тумановська, еко-автобус курсуватиме за наступним графіком: вівторок – п’ятниця – з 11:00 до 18:00 (спальні райони міста); субота – з 8:30 до 15:30 (місцеві ринки). Маршрут охоплюватиме всі райони Харкова.

За словами заступника директора КП «МКПВ» Ігоря Соловінчека, ртутні термометри утилізовуватимуть на спецзаводах України, батарейки відправлятимуть на утилізацію до Польші або Словаччини, а енергозберігаючі та трубчаті лампи знешкоджуватимуть безпосередньо на підприємстві.

У свою чергу голова ради ГО «Добра воля» Артем Костецький закликав харків’ян долучатися до проєкту та брати участь у проведенні інформаційної кампанії, після чого всі волонтери отримають брендовані подарунки.

З детальною інформацією про правила сортування небезпечних відходів та місця встановлення контейнерів, а також з графіком руху екобусу можна ознайомитися за цим посиланням.

ProМусор

ProМусор